اهمیت تجمیع بیمه های درمانی در کشور/بیمه رایگان 5 دهک نخست جامعه

اهمیت تجمیع بیمه های درمانی در کشور/بیمه رایگان 5 دهک نخست جامعه

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با تاکید بر ضرورت تجمیع و یکپارچه سازی بیمه های درمانی در کشور گفت: در صورتی که یکپارچه سازی در نظام بیمه ای صورت گیرد، خدمات با کیفیت بهتر به مردم ارایه می شود.

به گزارش دکتر شهاب، دکتر محمدمهدی ناصحی در نشست خبری «فجر سلامت» که صبح امروز، یکشنبه 15 بهمن در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: بیمه در نظام سلامت به عنوان حامی مالی، تامین کننده مالی و پوشش دهنده خدمات درمانی در نظر گرفته می شوند و به همین دلیل از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه سازمان بیمه سلامت ایران، زیر نظر وزارت بهداشت قرار دارد، افزود: با توجه به گستردگی شبکه درمانی کشور، موضع بیمه سلامت ایران جلوه دیگری گرفته است. اطلاعات خدماتی که در سیستم شبکه درمانی کشور به صورت خوشه ای ارایه می شود به طور کامل در دسترس است.

توجه بیمه سلامت به «پیشگیری»

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با بیان اینکه فقط به دنبال خرید خدمات نیستیم، افزود: نگاه کلی و اصلی ما در سازمان بیمه سلامت بر اصل پیشگیری مقدم است. موضوع پیشگیری را در کانال توجه قرار داده ایم؛ به نحوی که معاونت پیشگیری را در سازمان بیمه سلامت ایران تشکیل داده ایم. من بازهم تاکید می کنم که موضوع پیشگیری در حوزه نظام سلامت یک اصل است.

ناصحی ادامه داد: ما علاوه بر اینکه موضوع پیشگیری را در کانون توجه قرار داده ایم، به دنبال افزایش سطح خدمات هستیم. نگاه پیشگیرانه، یک نگاه مترقی است و تمام بیمه های پایه دنیا در این مسیر گام برداشته اند.

اهمیت تجمیع بیمه های درمانی در کشور

وی با اشاره به ضرورت تجمیع و یکپارچه سازی بیمه ها در کشور گفت: بررسی ها بیانگر این است که 30 درصد منابع سلامت در کشورهای پیشرفته هرز می رود و این آمار و ارقام در کشور ما بیشتر است. اگر یکپارچه سازی در نظام بیمه ای صورت گیرد، خدمات با کیفیت بهتر به مردم ارایه می شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به جمعیت 85 میلیون نفری کشور، گفت: سازمان های تامین اجتماعی و بیمه سلامت ایران، بیشترین تعداد بیمه شده را دارند. در دوران پاندمی کرونا، گام های موفقی در زمینه بیمه کردن مردم برداشتیم؛ به نحوی که 6 دهک جامعه را بیمه کردیم. پس از دوران کرونا، افرادی که در دوران پاندمی این ویروس بیمه شده بودند به شرط ارزیابی وسع، همچنان تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.

بیمه رایگان 5 دهک نخست جامعه

وی با بیان اینکه موضوع «عدالت در سلامت» از اهمیت فراوانی برخوردار است، با اشاره به اقدامات انجام شده از سال گذشته در جهت بیمه رایگان دهک های نخست جامعه افزود: در مجموع اکنون پنج دهک نخست جامعه که به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته اند، 12 میلیون و 500 هزار نفر را شامل می شوند. تمام این افراد به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند. اگرچه پنج دهک نخست جامعه را به صورت رایگان بیمه کردیم اما ایده آل ما این است که افراد بتوانند خرید بیمه را انجام دهند.

بیمه رایگان مادران باردار و کودکانِ تا 5 سال

ناصحی دریاره بیمه مادران باردار نیز گفت: مادران باردار و فرزندان آنها تا سن 5 سال تحت پوشش بیمه قرار می گیرند.

وی همچنین به اقدامات انجام شده جهت پوشش خدمات درمان ناباروری اشاره کرد و گفت: این خدمات در سیستم دولتی به صورت رایگان و در سیستم غیردولتی عمومی با تعرفه 90 درصد پوشش داده می شود.

خدمات بیمه ای برای توانبخشی اوتیسم

ناصحی در ادامه صحبت هایش درباره خدماتی که برای بیماران اوتیسم ارایه می شود، گفت: برای اولین بار در کشور طی دو سال اخیر توانستیم خدمات توانبخشی به بیماران اوتیسم را تحت پوشش بیمه پایه قرار دهیم. بر این اساس آن را به بیمه صندوق صعب العلاج منتقل کردیم که کامل تر باشد؛ به این معنا که با کمک صندوق صعب العلاج بتوانند از خدمات تکراری دارویی و توانبخشی گفتار و دیگر خدمات استفاده کنند.

وی افزود: گام اصلی و مهمی که بر اساس شاخص های بیمه ای دنیا، برداشته شد بر اساس شاخص جمعیتی است. شاخص جمعیتی ما شاخص مهم در کشور است؛ به طوری که حدود 20 میلیون نفر در روستاها و در جمعیت عشایر نیز عشایر فقط تحت پوشش بیمه سلامت هستند و 95 درصد هزینه های آنها در بخش دولتی توسط بیمه سلامت پوشش داده می شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اجرای برنامه سلامت خانواده افزود: ان شاءالله به طور گسترده این برنامه در شهرها هم کاملا اجرایی شود که ما بتوانیم خرید خدمت را در زمینه سلامت خانواده در حوزه شهری انجام دهیم و به طور کامل این خدمات را داشته باشیم.

نحوه تخصیص اعتبار 7هزار میلیاردی صندوق حمایت از بیماری های خاص و صعب العلاج

وی در زمینه پرداخت بیمه ها نیز اظهار کرد: در زمینه پرداخت ها صندوق حمایت از بیماری های خاص و صعب العلاج سال گذشته 5000 میلیارد تومان و در سال جاری 7000 میلیارد تومان اعتبار دارد که به صورت ماهانه از طریق سازمان برنامه به ما ابلاغ می شود و در این حوزه حدود 90 درصد اعتبارات ما تاکنون دریافت شده است که در سازمان برنامه و در کشور توزیع می کنیم.

15 بیماری دیگر به صندوق حمایت از بیماری های خاص و صعب العلاج وارد می شوند

ناصحی گفت: تعداد بیماری های دیگری که توسط معاونت درمان کارشناسی شده، حداقل 15 بیماری کارشناسی شده است که مراحل نهایی آن در حال انجام است تا ابلاغ شود و تحت پوشش حمایت های این صندوق قرار گیرند. هرچند که تعداد آنها مثل 53 بیماری اولی که در سامانه ها وارد شدند، زیاد نیست اما به مرور بیماری های نادر در سامانه ها ثبت می شوند تا پرداخت دیگر از جیب مردم به صورت مستقیم نباشد و ما بتوانیم آن را پرداخت کنیم و این مشکل حل شود.

ادامه دارد

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اهمیت تجمیع بیمه های درمانی در کشور/بیمه رایگان 5 دهک نخست جامعه" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اهمیت تجمیع بیمه های درمانی در کشور/بیمه رایگان 5 دهک نخست جامعه"، کلیک کنید.