رسانه آلمانی: برای اولین بار پس از آغاز جنگ، شولتس خواستار گفتوگو با پوتین است
نشریهای آلمانی به نقل از مقامات این کشور از خواست صدراعظم آلمان برای گفتوگو با رئیس جمهور روسیه پیرامون پایان دادن به جنگ اوکراین خبر داد.
به گزارش دکتر شهاب، مقامات آلمانی امروز – سهشنبه – از درخواست «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان برای گفتوگوی تلفنی با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه خبر دادند.
طبق گزارش هفتهنامه «دیزایت» رهبران آلمان و روسیه به مدت ۲ سال است که با یکدیگر هیچ تماسی نداشتهاند.
این نشریه به نقل از مقامات آلمانی، هدف شولتس برای برقراری تماس با پوتین را گفتوگو درباره جنگ اوکراین اعلام کرد و نوشت: «صدراعظم آلمان همواره خواستار پایان یافتن مسالمتآمیز جنگ و حتی دعوت مسکو به نشست صلح اوکراین است.»
دیزایت همچنین گزارش کرد که شولتس امیدوار است تا قبل از نشست گروه ۲۰ در اواسط نوامبر با پوتین گفتوگویی داشته باشد. طبق این گزارش اما تاکنون درخواست تماسی صورت نگرفته است.
صدراعظم آلمان در ماه مارس به نشریه پالتیکو گفت که از دسامبر ۲۰۲۲ تاکنون با پوتین صحبت نکرده است.
به گفته کرملین، آخرین باری که این ۲ سیاستمدار صحبت کردند به درخواست برلین بود. پوتین در طول این تماس یک ساعته، منطق پشت عملیات نظامی روسیه علیه کییف را توضیح داد و گفت که سیاست غرب برای تسلیح و آموزش نیروهای اوکراینی «مخرب» است. شولتس از پوتین خواست تا نیروهای خود را از اوکراین خارج کند.
لحن گفتوگوهای بایدن و شولتس همیشه دوستانه است
در اکتبر ۲۰۲۲، شولتس به رادیو «دویچلند فونک» گفت که لحن گفتوگوهای او با پوتین «همیشه دوستانه است، حتی اگر دیدگاه های بسیار متفاوتی در این مورد داشته باشیم» و هشدار داد «هیچکس نباید هیچ توهمی داشته باشد که این امر نتایج سریعی را به همراه خواهد داشت.»
در ماه سپتامبر، شولتس تاکید کرد که صلح باید در اسرع وقت در اوکراین حاصل و کنفرانسی برای یافتن راه حل دیپلماتیک برای مناقشه باید به زودی برگزار شود و این بار از روسیه دعوت شده است.
نشست بینالمللی سوئیس که در ماه ژوئن برای رسیدگی به خصومتهای جاری میزبان آن بود، هیچ نتیجه مشخصی نداشت و بسیاری از کشورهای حاضر از حمایت از بیانیه مشترک آن خودداری کردند. روسیه نیز به این نشست دعوت نشد.
بر اساس گزارش موسسه اقتصاد جهانی، آلمان دومین اهداکننده بزرگ کمکهای نظامی به اوکراین است که بین ژانویه ۲۰۲۲ تا ژوئن ۲۰۲۴ بیش از ۱۰ میلیارد یورو به کییف کمک کرده است.
از طرفی، خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه پس از بررسی پیشنویس گزارش داد، بودجه پیشنهادی برلین برای سال ۲۰۲۵، حاکی از کاهش ۵۰ درصدی کمکهای نظامی برلین به کییف است.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین نیز ماه گذشته خاطرنشان کرد که مسکو شرایط مناسبی را برای آغاز مذاکرات صلح برای حل مناقشه نمیبیند و با اشاره به آمریکا گفت که ظاهراً هنوز هیچ اظهاراتی در این مورد از سوی «کشوری که در واقع کل این روند (جنگ اوکراین) را هدایت می کند» نشنیده است.
بدون حمایت آمریکا، اوکراین وجود نداشت
خواست شولتس برای گفتوگو با پوتین درحالی است که «مارک روته» دبیرکل جدید ناتو امروز سهشنبه پس از آنکه این جایگاه را از «ینس استولتنبرگ» تحویل گرفت، در اولین کنفرانس مطبوعاتی خود با اشاره به جنگ اوکراین تأکید کرد: «اگر از من در مورد وضعیت کنونی در میدان جنگ بپرسید، واضح است که خواهم گفت وضعیت برای اوکراین آسان نیست، بلکه دشوار است.»
این اظهارات دبیرکل ناتو درحالی بیان شد که «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین پیشتر در پیام ویدیویی شبانه خود به وضعیت کشورش در جنگ پرداخت و گفت: «درباره گزارشها پیرامون خطوط مقدم، توانمندیهای کنونی و آتی و همچنین وظایف خود باید بگویم که وضعیت بسیار بسیار دشوار است.»
همچنین نشریه «وال استریت ژورنال» روز دوشنبه در گزارشی با اشاره به وضعیت متزلزل ارتش و نیروهای اوکراینی در میدان نبرد نوشت: «نیروهای اوکراینی به آرامی در حال شکست در میدان نبرد هستند و مقامات میگویند به کمکهای بیشتری نیاز دارند تا روسیه را به عقب برانند.»
روته با اشاره به دستاوردهای روسیه در میدان نبرد اذعان کرد: «جهان مشاهده کرده است که نیروهای روسیه دستاوردهای محدودی را در سال جاری میلادی در میدان نبرد کسب کرده است.»
وی در ادامه اظهاراتش در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: «اوکراین بدون حمایتهای ایالات متحده، به عنوان کشور وجود نخواهد داشت. ایالات متحده دهها میلیارد دلار برای حمایت از حق اوکراین نسبت به دفاع، خرج کرده است و اجازه دهید شفاف بگویم که اگر کمکهای آمریکا نباشد، اوکراین احتمالا به عنوان کشور وجود نخواهد داشت.»
روته با بیان اینکه درخواست اوکراین برای دریافت مجوز جهت استفاده از تسلیحات دوربرد در حمله به خاک روسیه را درک میکند، گفت که چنین تصمیمی به تمامی متحدان بستگی دارد.
«ولودیمیر زلنسکی» مدتهاست تقاضای استفاده از موشکهای دوربرد در حمله به خاک روسیه را عنوان کرده و مدعی شده که این اقدام میتواند به پیروزی اوکراین منجر شود اما «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا از رویارویی مستقیم با روسیه و پاسخ احتمالی این کشور به چنین اقدامی واهمه دارد و به همین دلیل هنوز به درخواست رئیسجمهور اوکراین پاسخ مثبت نداده است.
پایان خبر دکتر شهاب
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رسانه آلمانی: برای اولین بار پس از آغاز جنگ، شولتس خواستار گفتوگو با پوتین است" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رسانه آلمانی: برای اولین بار پس از آغاز جنگ، شولتس خواستار گفتوگو با پوتین است"، کلیک کنید.