نخست وزیر احتمالی تشکیلات خودگردان فلسطین کیست؟

نخست وزیر احتمالی تشکیلات خودگردان فلسطین کیست؟

به گزارش دکتر شهاب خبرگزاری رویترز در گزارشی می نویسد: محمد مصطفی، دانش آموخته اقتصاد از آمریکا زمانی مدیریت شرکت ارتباطی فلسطینی به نام «پالتل» را بر عهده داشت و اخیرا هم مدیریت صندوق توسعه فلسطین با دارایی یک میلیارد دلاری پروژه هایش در سراسر اراضی اشغالی را در اختیار دارد.

او یک دهه قبل به بازسازی غزه پس از جنگ کمک کرده بود.

رهبران فلسطینی شاید امید دارند اگر از محمد مصطفی خواسته شود تا باریکه غزه را پس از پنج ماه از بمباران توسط رژیم صهیونیستی بازسازی کند، بتواند به عنوان یک چهره متحد کننده ظاهر شود و عمل کند.

به گزارش دکتر شهاب تشکیلات خودگردان فلسطین که از منظر بین المللی به رسمیت شناخته شده به دنبال اتحاد مجدد حکمرانی در اراضی اشغالی پس از جنگ غزه است.

محمد اشتیه، از سازمان فتح همین چند روز پیش از نخست وزیری تشکیلات خودگردان کناره گیری کرد و راه برای یک کابینه متحد هموار شده و حماس و فتح قرار است برای بررسی دولت آتی در مسکو دیدار کنند. محمد مصطفی با وجود نزدیکی به عباس عضو فتح نیست و همین مساله باعث می شود تا او شخصیتی کمتر مناقشه برانگیز باشد.

همچنین مشخص نیست که چه زمانی ممکن است عباس، محمد مصطفی را کاندیدا کند و اینکه چقدر طول می کشد تا او دولتی جدید تشکیل دهد.

در صورتی که محمد مصطفی منصوب شود، با وظیفه ای بزرگ از مدیریت ها و دیپلماسی روبرو خواهد بود. بخش های بزرگی غزه اکنون به تلی از آوار بدل شده و بیشتر 2.3 میلیون نفر جمعیت آن آواره و نیازمند کمک هستند. کرانه باختری هم شاهد بدترین خشونت ها در طول چند دهه گذشته بوده است.

رویترز نوشته است: نخست وزیر احتمالی و بعدی تشکیلات خودگردان فلسطین علاوه بر نظارت بر میلیاردها دلار کمک بین المللی، به حمایت سیاسی از سوی حماس و حامیانش و هم همکاری با اسراییل نیاز دارد که می خواهد حماس را نابود کند.

واشنگتن که به دنبال آن است که تشکیلات خودگردان نقشی کلیدی در حکمرانی غزه پس از جنگ ایفا کند، خواستار اصلاحات عمیقتر در حکمرانی است.

«محمد ابو جیاب»، اقتصاددان فلسطینی می گوید: همه در بحران هستند. فتح در کرانه باختری و حماس در غزه در بحران هستند. مصطفی 69 ساله می تواند راهی را برای هر دو به منظور خروج از بحران ارایه کند.

محمود عباس در 2015، محمد مصطفی را به عنوان رییس صندوق توسعه فلسطین منصوب کرد. او از 2013 تا 2014 معاون نخست وزیر و مسیول امور اقتصادی و مسیول کمیته ای بود که پس از جنگ هفت هفته ای غزه، این باریکه را بازسازی کرد؛ در آن جنگ بیش از 2100 فلسطینی شهید شدند.

محمد مصطفی در سخنرانی 17 ژانویه در داووس گفته بود: تاثیر فاجعه آمیز و بشری جنگ اکنون بیش از یک دهه قبل است.

مقام های بهداشتی غزه می گویند، 30 هزار نفر به صورت قطعی شهید شده و گمان می رود هزاران نفر دیگر نیز زیر آوار مانده اند.

رژیم صهیونیستی می گوید، هرگز با دولت فلسطینی که دست رد به حماس نمی زند، همکاری نخواهد کرد.

مصطفی در داووس، عملیات طوفان الاقصی را «تاسفبار برای همه» توصیف کرده بود اما گفته بود: این نشانه ای از یک مشکل بزرگتر است که مردم فلسطین 75 سال بدون وقفه تحت رنج و ظلم واقع شده اند.

او گفته بود: تا به امروز، ما همچنان باور داریم که کشوری برای فلسطینی ها راهی به سوی جلو است. برای همین هم امیدواریم که این بار خواهیم توانست به آن دست پیدا کنیم تا تمامی مردم در این منطقه بتوانند در صلح و امنیت زندگی کنند.

محمد مصطفی همچنین یکی از اعضای کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) به ریاست محمود عباس است که «اسراییل» را در آغاز روند صلح در 1993 به رسمیت شناخت و امیدوار است که یک کشور فلسطینی را در اراضی 1967 ایجاد کند که شامل کرانه باختری، غزه و قدس شرقی است.

مقام های دولت جو بایدن، رییس جمهور آمریکا پیشتر گفته بودند، به عباس تاکید کرده اند که یکسری افراد جدید شامل تکنوکرات ها و متخصصان اقتصادی را وارد تشکیلات اصلاح شده کند تا بتوانند بر غزه پس از جنگ حکمرانی کنند. آنها همچنین گفته اند که نمی خواهند شاهد فشار برای تایید یا رد افراد خاص باشند.

محمد مصطفی همچنین گفته است: تشکیلات خودگردان فلسطین می تواند در حوزه های ایجاد نهادهای بهتر و ارایه حکمرانی بهتر کارهای بهتری انجام دهد و می تواند غزه و کرانه باختری را مجددا متحد کند. اما اگر نتوانیم اشغالگری را از بین ببریم، هیچ دولت اصلاح شده، هیچ نهاد اصلاحی نمی تواند واقعا یک سیستم حکومتی موفق و خوب بسازد یا یک اقتصاد مناسب را توسعه دهد.

نخست وزیر احتمالی تشکیلات خودگردان فلسطین درجه دکتری در مدیریت بازرگانی و اقتصاد از دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا دارد و مدتی هم برای بانک جهانی در واشنگتن کار می کرد. او متولد شهر طولکرم در کرانه باختری است.

او در 17 ژانویه 2024 گفته بود، برای بازسازی منازل در غزه 15 میلیارد دلار لازم است. بر روی کمک های بشردوستانه در مدتی کوتاه تمرکز خواهد کرد و ابراز امیدواری کرده که مرزهای غزه باز می شوند و کنفرانسی درباره بازسازی این باریکه برگزار خواهد شد.

محمد مصطفی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا برای حماس در آینده نقشی وجود دارد یا خیر، گفت: بهترین راه رو به جلو این است که تا حد امکان فراگیر باشد. مایلم فلسطینیان حول دستور کار ساف متحد شوند.

311311

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نخست وزیر احتمالی تشکیلات خودگردان فلسطین کیست؟" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نخست وزیر احتمالی تشکیلات خودگردان فلسطین کیست؟"، کلیک کنید.