آغاز به کار خط تولید «سوربیتول» به عنوان ماده‌ای کاربردی در صنعت دارو و غذا

آغاز به کار خط تولید «سوربیتول» به عنوان ماده‌ای کاربردی در صنعت دارو و غذا

خط تولید سوربیتول یک گروه صنایع دارویی جهاددانشگاهی با ظرفیت تولید ۷۵۰۰ تن آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری دکتر شهاب، سامان فتحی، مدیرعامل شرکت تولید کننده سروبیتول از زیرمجموعه جهاد دانشگاهی اظهار کرد: این شرکت در سال ۱۳۶۴ با عنوان شرکت مادر دارویی شهید مدرس در اراضی شهرستان تیران و کرون فعلی که آن زمان جز شهرستان نجف‌آباد محسوب می‌شد با هدف استقلال صنعت دارویی کشور و بی‌نیازی از واردات مواد اولیه تأسیس شد.

وی افزود: با تلاش‌های دکتر اژه‌ایان یک طرح جامع و کامل برای حدود ۵۰ ماده اولیه در صنعت دارو از ابتدای زنجیره صنعت دارویی تهیه شد که با تملک زمین و ایجاد امتیاز برق، آب و جاده کشی اولین کارخانه اصلی از این مجموعه کارخانه تولید سوربیتول از ماده اولیه دگستروز بود که به عنوان حلقه اولیه در بسیاری از اقلام غذایی، صنعتی و دارویی در کشور مورد استفاده بود و همچنان هم با گذشت ۴۰ سال مجموعه دیگری در کشور سوربیتول تولید نمی‌کند.

وی اظهار کرد: در اوایل دهه ۷۰ شمسی خط سوربیتولی که ذکر شد با تکنولوژی ایتالیا راه‌اندازی شد و کارشناسان ایتالیایی برای راه‌اندازی این خط حضور داشتند و به مرور بسیاری از پرسنل کارخانه در ایتالیا آموزش‌های لازم را دیدند تا نهایتاً در سال ۱۳۷۴ کارخانه سوربیتول راه‌اندازی شد که دو سال و نیم این کارخانه فعال بود که با رفتن کارشناسان ایتالیایی و به دلیل واردات بی‌رویه، خط تولید در سال ۱۳۷۷ متوقف شد که این وقفه تا امروز پابرجا بود.

مدیرعامل این گروه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی جهاددانشگاهی تصریح کرد: در طول این مدت تغییر تحولات مدیریتی ایجاد شد؛ سهام عمده این شرکت در اختیار سازمان صنایع ملی ایران و  یک بانک بود که در سال ۱۳۸۸ سهام صنایع ملی ایران به جهاد دانشگاهی و شرکت‌های زیرمجموعه آن واگذار شد و از آن زمان بحث راه‌اندازی مجدد کارخانه تولید سوربیتول قوت بیشتری گرفت که با تلاش‌های جهاد دانشگاهی بسیاری از مشکلات حقوقی مرتفع شد.

وی گفت: البته به دلیل همین مشکلات راه‌اندازی مجدد کارخانه تا سال ۱۳۹۹ به تعویق افتاد که در این سال یک قرارداد با وزارت دفاع برای اورهال کردن خط منعقد شد تا خط به طور کامل بازسازی شود و قرارداد از سال ۱۳۹۹ استارت زده شد تا از ابتدای سال ۱۴۰۳ با جدیت بیشتری قرارداد پیگیری شد و از اواخر شهریور تولید آزمایشی کارخانه در شرایط کنترل شده آغاز شد و رآکتور‌ها و پمپ‌ها مشغول فعالیت شدند و عادی‌سازی شرایط تولید برای پرسنل انجام شد و از اواسط آذر تزریق مواد اولیه به راکتور‌ها انجام شد و اکنون محصول در شرایط پایدار و پس از ۲۸ سال وقفه در حال تولید است.

فتحی ادامه داد: در حال حاضر کارخانه تولید سوربیتول که تنها کارخانه تولیدکننده سوربیتول در ایران و غرب آسیا است دارای ظرفیت تولید ۷۵۰۰ تن سوربیتول ۷۰ درصد به شکل مایع در سال است که در برنامه‌های آتی، تکمیل زنجیره سوربیتول با راه‌اندازی خط تولید ویتامین C  در دستور کار است که باید به روز رسانی شود. البته تولید دارو‌های جدیدتر نیز در دستور کار کارخانه شهید مدرس خواهد بود.

وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به تحریم‌ها چه برنامه‌ای برای تأمین نیاز بازار داخلی و صادرات دارید؟ گفت: همین محصول سوربیتول به شکل وارداتی و از طریق کشور‌های مختلفی مانند هند، چین و آلمان به ایران می‌آید که کیفیت مطلوبی هم گاهی ندارد و با قیمت گزافی به کشور وارد می‌شود که کارخانه شهید مدرس نیمی از نیاز سوربیتول کشور به شکل مایع را تأمین می‌کند که برای بسیاری از شرکت‌ها راهگشا خواهد بود که این امر از خروج ارز از کشور تا حد زیادی جلوگیری می‌کند. تأثیر اصلی این مجموعه جلوگیری از خروج ارز از کشور است که کمک بزرگی به مملکت می‌کند.

وی افزود: اصلی‌ترین چالش، نبود فناوری کامل در کشور برای تولید این محصول بود که اتفاق مثبت استفاده از توان متخصصان داخلی و به ویژه متخصصان وزارت دفاع بود که با تلاش آنان تجهیزات به روز رسانی و نوسازی شدند. فرایند تولید کارخانه، چون با فشار و دمای بالایی است کار پیچیده‌ای است که کارکنان وزارت دفاع از پس این چالش برآمدند.

فتحی خاطرنشان کرد: تأثیری که کارخانه تولید سوربیتول در اقتصاد و اشتغال منطقه تیران و کرون خواهد داشت چشمگیر خواهد بود و اکنون فاز اول این کارخانه منجر به اشتغال ۱۲۰ نفر شده است و، چون پرسنل کارخانه شهید مدرس باید از دانش تخصصی بالایی برخوردار باشند بسیاری از کارکنان این مجموعه که شغل‌های دیگری مانند کشاورزی و گلخانه داری داشتند در تخصص‌های دیگر خود استفاده بسیاری از این دانش می‌برند که منجر به ایجاد ارزش افزوده برای مردم منطقه می‌شود.

وی اظهار کرد: یک اتفاق مثبت که در این مجموعه رخ داده است اولویت به کارگیری افراد بومیِ منطقه است که این سیاست در آینده نیز دنبال می‌شود که این سیاست منجر به شور و نشاط در کارخانه شهید مدرس شده است و مردم منطقه علاقه زیادی به راه‌اندازی کارخانه داشتند. راه‌اندازی خط تولید سوربیتول علاوه بر ایجاد اشتغال مستقیم در منطقه سبب ایجاد اشتغال غیرمستقیم در بخش حمل و نقل و … شده است.

به گفته وی، در فاز‌های بعدی کارخانه برای ۱۸۰ نفر ایجاد اشتغال خواهد شد که پتانسیل این مجموعه با راه‌اندازی کامل آن ایجاد اشتغال مستقیم برای ۶ هزار نفر است که بدون شک اقتصاد منطقه را متحول و مسیر‌های دسترسی به شهرستان تیران و کرون را به روز رسانی خواهد کرد و هیچ آلایندگی هم، چنین کارخانه‌هایی ندارند.

وی با بیان اینکه وزارت دفاع دانش فنی بالایی برای این مجموعه به کار گرفت، افزود: گروه سرمایه‌گذاری امید، هیئت‌مدیره کارخانه، جهاد دانشگاهی و روسای ادوار این نهاد انقلابی به ویژه دکتر مسلمی نائینی که با درایت ایشان این کارخانه راه‌اندازی شد نقش بسزایی در اعتلای کارخانه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس داشته‌اند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آغاز به کار خط تولید «سوربیتول» به عنوان ماده‌ای کاربردی در صنعت دارو و غذا" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آغاز به کار خط تولید «سوربیتول» به عنوان ماده‌ای کاربردی در صنعت دارو و غذا"، کلیک کنید.