تصویب سند هوش مصنوعی در کشور به کجا رسید؟
تدوین و تصویب سند هوش مصنوعی از یک سال گذشته با همکاری دستگاه های گوناگون آغاز شد، اکنون تدوین آن بر اساس آخرین اظهارات دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پایان یافته و در آینده نزدیک مصوب می شود.
به گزارش دکتر شهاب، هوش مصنوعی به عنوان یکی از پرشتاب ترین فناوری های در حال تکوین، پتانسیل ایجاد تحول های انقلابی زیادی در جنبه های مختلف زندگی بشر را دارد و یکی از فناوری های کلیدی است که در حال تکوین بوده و می تواند به پردازش های صنعتی و حل مسایل مختلف جامعه کمک فراوانی کند.
با توجه به فراگیر شدن این فناوری کارشناسان بر این باورند تغییرات هوش مصنوعی در پنج سال آینده احتمالا سرعت می یابد و بیشترین تاثیر آن بر آموزش خواهد بود. ماهیت کلی هوش مصنوعی و کاربردهای بی شمار آن، باعث ایجاد عدم قطعیت های متعدد برای پیش بینی آینده آن می شود اما این موضوع به توسعه این فناوری مربوط نمی شود، بلکه به توسعه محیط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی آن نیز مربوط می شود.
همزمان با به کارگیری هوش مصنوعی در حوزه مختلف توسط سایر کشورها، ایران هم اقدامات بسیاری طی سال ها در این زمینه انجام داده است که می توان به تدوین سند هوش مصنوعی اشاره کرد.
برای پیشبرد این هدف مهم، قرار شد شورای عالی فضای مجازی به عنوان مرجع تصمیم گیری بر روی تدوین سند هوش مصنوعی کار کند و بر اساس یکی از احکام مصوب در کمسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه، مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات مکلف شدند که با همکاری سایر دستگاه ها ظرف شش ماه از زمان لازم الاجرا شدن قانون، برنامۀ ملّی توسعۀ هوش مصنوعی را تهیه و به تصویب شورای عالی فضای مجازی برسانند.
البته در کنار این اقدام دو سالی است که در وزارت ارتباطات، مرکز هوش مصنوعی تاسیس شده و برای توسعه کاربردها به دستگاه ها پیشنهاد می شود. در نهایت پس از اظهار نظرهای گوناگون پیش نویس سند ملی هوش مصنوعی اوایل پاییز سال گذشته از تدوین سیاست در موضوع هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد.
در این راستا چندی پیش حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه -دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی- جزییات جدیدی در این زمینه اعلام کرد.
براساس اعلام سایت شورای عالی انقلاب فرهنگی، وی همچنین گفته است که تدوین سند هوش مصنوعی تمام شده در آینده نزدیک مصوب می کنیم و موضوع کوانتوم یکی از اولویت های ماست چراکه یک پارادایم علمی جدید است؛ دانشگاه آزاد درباره کامپیوتر کوانتومی و دانشگاه شهید بهشتی در زمینه سلول اتمی کوانتومی کار می کنند. در یکسال بیش از 200 دانش بنیان را از نزدیک دیدیم و در جریان مشکلاتشان قرار گرفتین و برایشان میز تشکیل دادیم.
سال گذشته پیش نویس سند ملی هوش مصنوعی با حضور نمایندگان سازمان ها و دستگاه های مختلف دولتی و بخش خصوصی در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارایه و تحلیل شد.
همچنین به تازگی روح الله دهقانی فیروز آبادی در زمینه رسیدن کشور به 10 کشور برتر دنیا در حوزه هوش مصنوعی، توضیح داده است سال گذشته گفت وگوهایی زیادی با رییس جمهور و همینطور دستگاه های مختلف از جمله سازمان برنامه و بودجه برای الزام ایجاد یک مرکز ملی توسعه هوش مصنوعی و در کنارش یک شورای ملی راهبری انجام شد و در این راستا برنامه ها و مدل های کشورهای مختلف در حوزه هوش مصنوعی مورد مطالعه قرار گرفت.
البته معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور در صحبت هایش به ایجاد اپراتور هوش مصنوعی هم اشاره کرده و گفته برنامه ریزی شده مرکز ملی هوش مصنوعی، اپراتور هوش مصنوعی را ایجاد کند که این اپراتور 3 خدمت اصلی مزرعه پردازشی بزرگ، مرکز داده بزرگ و کتابخانه های بزرگ زبانی و تصویری را ارایه می دهد.
بر این اساس در واقع همانطور که اپراتورهای تلفن همراه خدمات اینترنتی را ارایه می دهند، اپراتور ملی هوش مصنوعی نیز خدمات پردازشی بزرگ و خدمات کتابخانه های محاسباتی را در اختیار دانشگاه ها، شرکت های دانش بنیان و سازمان ها و نهادها قرار می دهد.
پایان خبر دکتر شهاب
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تصویب سند هوش مصنوعی در کشور به کجا رسید؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تصویب سند هوش مصنوعی در کشور به کجا رسید؟"، کلیک کنید.