تحریم موثر علیه ایران باید سریع و یکباره باشد، آن هم نه مطقعی
آفتاب نیوز :
کتاب «اتاقی که در آن اتفاق افتاد»، خاطرات کاخ سفید از زبان جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا در دوران ترامپ است. او سابقه معاون وزارت خارجه و نمایندگی آمریکا در سازمان ملل را در دوران جورج بوش پسر نیز در سابقه دارد. بولتون که با رویکردهای ستیزه جویانه در حوزه سیاست خارجی شناخته می شود، 372 بار در کتاب خود به ایران اشاره کرده است. این کتاب توسط انتشارات های امیرکبیر و مهراندیش با ترجمه های مختلفی به چاپ رسیده است. «انتخاب» روزانه بخش هایی از این کتاب را منتشر خواهد کرد.
دلیل اصلی این که چرا تحریم ها آن طور که می توانستند موثر نبودند این نبود که زیاد از آن ها استفاده می شد، بلکه دلیلش این بود که از آن ها به شکل نادرستی هم در دولت ترامپ و هم در دولت اوباما، استفاده می شد. در حالی که نگرانی درباره از دست دادن جایگاه دلار به عنوان ارز ذخیره ای تا حدودی بجا بود، هیچ جایگزین واقعی ای برای آن تا مدت ها بعد دیده نمی شد. علاوه بر این هر دو استدلال منوچین بر این اصل استوار بود که د که تهدید تحریم ها از اعمالشان موثرتر بود، که کاملاً اشتباه بود.
روش درست اعمال تحریم ها این است که سریع و غیر منتظره اعمال شوند؛ آن ها باید گسترده و فراگیر باشند، نه مقطعی؛ و باید با قدرت و در صورت نیاز با استفاده از ابزار های نظامی برای جلوگیری از فروش کالا های غیرقانونی اعمال شوند.
این فرمولی بود که دولت بوش پسر بلافاصله بعد از حمله صدام حسین به کویت در اوت 1990 به کار برد و آثار ویرانگر آن را همه مشاهده کردند. اما حتی آن زمان هم این کافی نبود. اگرچه تحریم ها به شدت عراق را ضعیف کردند این کشور همچنان به قاچاق نفت کافی برای بقای خود ادامه داد، بنابراین در نهایت لازم شد نیروی نظامی دست به کار شود و عراق را از کویت بیرون کند.
اما برای داشتن یک نقشه برای اعمال سریع و فراگیر تحریم ها، قطعنامه های 661 شامل تحریم ها علیه عراق و 665 صدور مجوز برای استفاده از قوای نظامی برای اجرای آن ها شورای امنیت سازمان ملل متحد، جزء اسناد کلیدی بودند در عوض به خصوص در دوران اوباما تحریم ها طوری اعمال می شدند که گویی احکام قضایی انفرادی علیه نهاد ها یا افرادی خاصند. این رویکرد به برخی احکام تحریم خاص در قوانین آمریکا وجود داشت که اهدافی محدودتر از رسیدگی به تهدید های عظیم مانند عراق در 1990 و 1991 داشتند، اما گسترش و توسعه این اقدام اشتباه بود. در عوض، قوانین باید در موارد لازم اصلاح می شدند تا امکان اعمال تحریم های فراگیر بدون تحقیقات شبه حقوقی و احکام شبه قضایی در وزارت خزانه داری فراهم شود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تحریم موثر علیه ایران باید سریع و یکباره باشد، آن هم نه مطقعی" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تحریم موثر علیه ایران باید سریع و یکباره باشد، آن هم نه مطقعی"، کلیک کنید.