بهبود دسترسی عادلانه به خدمات قضائی پس از انقلاب اسلامی

بهبود دسترسی عادلانه به خدمات قضائی پس از انقلاب اسلامی

رئیس‌کل دادگستری آذربایجان غربی گفت: تسهیل دسترسی عادلانه به خدمات حقوقی و توسعه سیستم‌های الکترونیکی ازجمله پیشرفت‌های دستگاه قضا پس از انقلاب اسلامی است.

به گزارش خبرنگار دکتر شهاب، ناصر عتباتی رئیس‌کل دادگستری آذربایجان غربی در چهارمین نشست از سلسله نشست‌های دانشجویی «تحول» که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد با تأکید بر افزایش تعداد قضات اظهار کرد: واحد‌های قضائی و تسهیل دسترسی عادلانه به خدمات حقوقی، توسعه سیستم‌های الکترونیکی و کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌ها بخشی ازجمله پیشرفت‌های دستگاه قضا پس از انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه تعداد قضات و واحد‌های قضائی در استان آذربایجان غربی افزایش یافته است، افزود: امروز شاهد دسترسی عادلانه و آسان همه اقشار جامعه به خدمات قضائی هستیم به‌طوری‌که هر فردی با داشتن شرایط لازم می‌تواند در رشته حقوق تحصیل کند و در سیستم قضائی یا وکالت مشغول به کار شود.

رئیس‌کل دادگستری آذربایجان غربی با اشاره به توسعه سیستم‌های الکترونیکی در نظام قضائی، عنوان کرد: با راه‌اندازی سامانه‌هایی مانند ثنا، بیش از ۹۷ درصد اوراق قضائی به‌صورت الکترونیکی ابلاغ می‌شود که این امر باعث صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌ها شده است.

عتباتی از برگزاری دادگاه‌های الکترونیکی خبر داد و گفت: امروز قضات می‌توانند با طرفین پرونده که حتی در خارج از کشور هستند به‌صورت آنلاین جلسات دادرسی برگزار کنند، این موضوع نه تنها سرعت رسیدگی به پرونده‌ها را افزایش داده؛ بلکه هزینه‌های مربوط به انتقال زندانیان و طرفین دعوا را نیز کاهش داده است.

وی با اشاره به افزایش تعداد وکلا در استان آذربایجان غربی بیان کرد: با اجرای قانون تسهیل، تعداد وکلا در استان افزایش یافته؛ اما باید مراقب باشیم که کیفیت خدمات وکالتی فدای کمیت نشود.

رئیس‌کل دادگستری آذربایجان غربی با تأکید بر لزوم حضور وکیل در برخی پرونده‌ها به‌عنوان راهکاری برای بهبود کیفیت رسیدگی به پرونده‌ها مطرح کرد با حضور وکیل در پرونده‌ها، تشریفات قانونی به درستی رعایت می‌شود و تصمیمات قضائی با دقت بیشتری اتخاذ می‌شود.

عتباتی با اشاره به ارتقای فرهنگ حقوقی در جامعه گفت: بسیاری از پرونده‌های قضائی ناشی از بی‌اطلاعی شهروندان از حقوق خود است. برای نمونه، برخی افراد بدون آگاهی از مفاد قراردادها، اقدام به امضای آنها می‌کنند و بعداً با مشکلات جدی مواجه می‌شوند؛ بنابراین، باید با آموزش و آگاهی‌بخشی از بروز بسیاری از اختلافات جلوگیری کنیم.

وی با بیان پیشرفت‌های صورت گرفته در حوزه کارشناسی قضائی توضیح داد: امروز در استان آذربایجان غربی، برای هر رشته تخصصی، کارشناسان رسمی دادگستری وجود دارند؛ حتی در حوزه‌های نوین مانند رمز ارز‌ها و تجارت بین‌الملل نیز کارشناسان متخصص حضور دارند که این موضوع باعث تسریع در روند رسیدگی به پرونده‌ها شده است.

رئیس‌کل دادگستری آذربایجان غربی با تأکید بر نقش دانشجویان و نخبگان در تبیین دستاورد‌های نظام قضائی، تشریح کرد: دانشجویان و نخبگان جامعه باید به‌عنوان پیشروان تحول، دستاورد‌های نظام قضائی را به درستی تبیین کنند و در راستای ارتقای فرهنگ حقوقی جامعه گام بردارند.

به گزارش دکتر شهاب، رئیس‌کل دادگستری آذربایجان غربی در این نشست که برخی از معاونان دانشگاه و استادان رشته حقوق نیز حضور داشتند از اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی در حوزه‌های مختلف به‌ویژه برگزاری برنامه‌های فرهنگی، علمی و دانشجویی قدردانی و حضور و فعالیت این دانشگاه در استان را مایه مباهات و افتخار دانست.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بهبود دسترسی عادلانه به خدمات قضائی پس از انقلاب اسلامی" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بهبود دسترسی عادلانه به خدمات قضائی پس از انقلاب اسلامی"، کلیک کنید.