عارضه شنوایی در ۲.۵ درصد کودکان سنین مدرسه / مشکلات شنوایی دردهک های پایین جامعه

عارضه شنوایی در ۲.۵ درصد کودکان سنین مدرسه / مشکلات شنوایی دردهک‌های پایین جامعه

وزیر بهداشت با بیان اینکه مشکلات شنوایی در دهک های پایین جامعه بیشتر است گفت: عدالت در سلامت به ما حکم می کند که از این گروه ها بیشتر مراقبت کنیم.

به گزارش دکتر شهاب دکتر محمدرضا ظفرقندی در همایش «دستاوردهای سلامت در حوزه مراقبت گوش و شنوایی» که امروز اول اردیبهشت ماه برگزار شد اظهار کرد: توجه به مشکلات شنوایی یک کار ارزشمند است و امیدواریم که بیش از پیش به حل مشکلات حوزه شنوایی کمک کند.

وی با بیان اینکه سالی ۲هزار حلزون شنوایی در کشور کاشته می شود اظهار کرد: آمار و ارقام تعداد کاشت حلزون در کشور یک عدد بزرگ است. کاشت حلزون کودکان به صورت رایگان انجام می شود.

وزیر بهداشت با بیان اینکه علل مختلفی سبب کم شنوایی می شود گفت: ۶۳۰ میلیون نفر در سطح جهان به کم شنوایی مبتلا هستند و تعداد این افراد به ۹۳۰ میلیون نفر در سال ۲۰۵۰ می رسد. آمارهای مربوط به مشکلات شنوایی فزاینده است.

ظفرقندی با بیان اینکه مشکلات شنوایی در دهک های پایین جامعه بیشتر است خاطرنشان کرد: عدالت در سلامت به ما حکم می کند که از این گروه ها بیشتر مراقبت کنیم. ۳.۹ در هر هزار تولد از نوزادان کشور با عارضه شنوایی به دنیا می آیند این درحالیست که  ۹۷ درصد مشکلات با غربالگری شناسایی می شوند.

وی ادامه داد: متاسفانه افرادی که با عارضه شنوایی مواجه بودند دیرهنگام شناسایی می شدند و بنابراین کاشت حلزون چندان اثربخشی نداشت. موضوع مشکلات شنوایی می بایست در مدارس بیشتر در کانون توجه قرار گیرد و بتوانیم مبتلایان را شناسایی کنیم. درصد قابل توجهی زمانی که وارد مدرسه می شوند این عارضه را دارند که این رقم حدود ۲.۵ درصد است. اگر انسان سالم وجود نداشته باشد توسعه ای صورت نمی گیرد و با آموزش پیشگیری و درمان می توان سواد عمومی سلامت را ارتقا داده و از عارضه ها پیشگیری خواهد شد.

ظفرقندی گفت: اهتمام مسئولان یک کشور به سلامت بیانگر توجه مسئولان آن کشور به مردم است. انسان سالم از نشانه های زیرساختی توسعه یک کشور است. اگر انسان های یک کشور سالم نباشند عوارض و هزینه های متعددی بر یک کشور تحمیل می شود و راه توسعه بسته می شود. اگر بر این باور هستیم که انسان سالم زیرساخت توسعه یک کشور است می بایست یک شبکه برای آموزش پیشگیری و درمان ایجاد کنیم.

وی افزود: منظور از آموزش این است که به مادرانی در گوشی های آنها هشدار دهیم که این احتمال وجود دارد فرزند آنها به یک عارضه یا اختلال مبتلا باشد. ما با استفاده از سواد عمومی سلامت می توانیم به مادران و خانواده ها بگوییم که برای شناسایی یک عارضه چه اقداماتی انجام دهند. اگر به درستی عمل کنیم می توانیم ۵۰ درصد سرطان های کشور را به موقع شناسایی کنیم. ابعاد عمومی سلامت که جزو مسئولیت اجتماعی می شود می بایست در کانون توجه قرار گیرد.

طرح پوشش بیمه ای سمعک در شورای عالی بیمه

ظفرقندی همچنین در حاشیه همایش «دستاوردهای سلامت در حوزه مراقبت گوش و شنوایی»  با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بیمه ها می بایست هزینه های سلامت را پوشش دهند. بررسی ها بیانگر این است که سالانه ۲۰۰۰ کاشت حلزون شنوایی در کشور به صورت رایگان انجام می شود.

وی درباره پوشش بیمه ای سمعک گفت: مردم بخشی از هزینه های سمعک را پرداخت می کنند. وزارت بهداشت برای کاهش پرداخت هزینه های سمعک از جیب مردم تلاش می کند اما بخش عمده ای توسط بیمه ها پرداخت می شود.

وزیر بهداشت گفت: موضوع پوشش بیمه ای سمعک می بایست در شورای عالی بیمه مطرح شود تا عدد و رقم جدید مربوط به سمعک مشخص شود. علاوه بر سمعک مسائل دیگر نیز در شورای عالی بیمه تعیین قیمت می شود.

پایان خبر دکتر شهاب

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "عارضه شنوایی در ۲.۵ درصد کودکان سنین مدرسه / مشکلات شنوایی دردهک های پایین جامعه" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "عارضه شنوایی در ۲.۵ درصد کودکان سنین مدرسه / مشکلات شنوایی دردهک های پایین جامعه"، کلیک کنید.